"Dik Temel Harflerle Okuma Yazma" Kamuoyuna Tanıtıldı

"Dik Temel Harflerle Okuma Yazma" Kamuoyuna Tanıtıldı

22.02.2018 811

"Dik Temel Harflerle Okuma Yazma" Kamuoyuna Tanıtıldı.

 

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren ilk okuma yazma eğitiminde el yazısı yerine dik temel harfler kullanılması kararını verdiklerini belirterek, "Değişiklik için karar verdik. Bize yol gösteren husus, ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Evlatlarımızı hayata hazırlayacağız. Çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri vereceğiz. Bunu yapabilmek için çocuklarımıza okumayı ve yazmayı sevdirmemiz lazım." dedi.

 

facebook twitter linkedin google  

 

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün birlikte düzenlediği “İlk Okuma Yazma Öğretimi Bilgilendirme Toplantısı” 23 Mayıs 2017 tarihi saat 10.00’da Talim ve Terbiye Kurulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz beraberinde Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem ile Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Sayın Yusuf Tekin de katılmışlardır.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, çalışma kapsamında anket yaptırdıklarını hatırlatarak, öğretmen, veli ve öğrencilerin yüzde 99,3´ünün bitişik eğik el yazısından memnun olmadığı sonucunu aldıklarını söyledi. Öğrenciyi derse sevdirmenin başarıda en önemli kural olduğunu ifade eden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Çağ, ilim çağı. Bilim neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Uyguladığımız yöntem, zordan basite gelme uygulaması, suyun yokuşa akıtılması şeklindeydi. Bilimi takip edeceğiz, bilim neyi söylüyorsa onu yapacağız. Bilim değişir mi, değişir. Zaten bilimin tanımı da odur. Yanlışlanmayan şey bilim değildir. Eğer bir şey yanlışlanmaya açık değilse o bilim de değildir. Biz bilimi takip edeceğiz ve bilimi takip ettikçe de evlatlarımızı çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlerle donatmaya devam edeceğiz."  Bakan Yılmaz, değişikliği hayata geçiren bakanlık bürokratlarına, akademisyenlere ve çalışmada emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Durmuş ve Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Sayın Cem Gençoğlu, günün anısı olarak Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a TTKB Dik Temel Abece fontunun yer aldığı bir tablo takdim ettiler.

Toplantıda sırasıyla; Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Sayın Cem Gençoğlu, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Durmuş, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Sayın Özay Karadağ ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Namık Kemal Sarıkavak tarafından Türkçe Dersi Öğretim Programı içinde yer alan “İlk Okuma Yazma Öğretiminin güncellenmesi süreci hakkında  bilgi verildi.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Sayın Alpaslan Durmuş tarafından 2017-2018 Öğretim yılından itibaren okuma yazma öğretiminde TTKB Dik Temel Abece fontu kullanılarak okuma yazmaya geçileceği bildirildi.

İlk okuma yazma programına getirilen yenilikler konusunda öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla sınıf öğretmenleri Davut Civelek, Derya Yılmaz Gündüz ve Fatma Yontar Karafilik tarafından sunum yapıldı. TTKB Dik Temel Abece Fontu tanıtım afişleri katlımcılara hediye edildi.

 İlk Okuma ve Yazma Öğretimiİlk Okuma ve Yazma Öğretimiİlk Okuma ve Yazma Öğretimiİlk Okuma ve Yazma Öğretimiİlk Okuma ve Yazma Öğretimiİlk Okuma ve Yazma Öğretimi

Kaynak: http://ttkb.meb.gov.tr/www/quotdik-temel-harflerle-okuma-yazmaquot-kamuoyuna-tanitildi/icerik/297